Over ons

Onze visie

Onze visie is dat alle kinderen op de wereld die in armoede leven een nieuwe kledingstuk ontvangen, gemaakt door onze vrijwilligers.

Waarom?

Mijn wens om deze liefdadigheidsorganisatie op te zetten, begon op de dag dat ik een foto aandachtig bekeek die ik van kinderen had gemaakt toen ik Uganda bezocht. Het is een typisch Afrikaans plaatje, waarin prachtig lachende kinderen voor een half afgebouwd gebouw staan midden in het landschap. Mij oog viel op de kleren die de kinderen aan hadden, die je eigenlijk niet echt kledingstukken kunt noemen. Ze zijn kapot, passen niet en zijn kleurloos. En ik realiseerde me hoe belangrijk ik het vind dat mijn eigen kinderen er schoon en netjes uitzien. Dus stelde ik mij de vraag – waarom zouden we niet ook voor deze kinderen kunnen zorgen? Dat was de start van wat nu de Prince Princess Foundation is: een stichting die ertoe bijdraagt dat ieder kind op de wereld het recht heeft om zich de koning te rijk te voelen met een nieuw kledingstuk dat hij of zij krijgt.

De kracht van gemeenschap

Onze stichting gaat niet alleen over het voorzien in de behoeften van de kinderen voor wie we de kleding maken: we zien dat we ook in onze eigen gemeenschap verschil maken. Ook iedereen die houdt van contact met andere mensen, is van harte welkom om naar onze naaigroepen te komen die we tijdens de werkweek organiseren. Behalve dat je als naaister eer van je werk hebt door aan een mooi doel mee te werken, creëer je een band met andere naaisters en leer je elkaar kennen. Op onze naaigroepen hebben mensen van verschillende culturen, achtergronden en generaties elkaar ontmoet. Ook naaien mensen met een buitenlandse achtergrond mee, die op deze manier ook beter Nederlands leren. Het werk van de Prince/Princess Foundation draagt zo ook bij aan hun integratie.

Onze waarden

De mensen die onze organisatie leiden zijn geïnspireerd door de christelijke waarden vanuit het geloof dat God alle mensen onvoorwaardelijk lief heeft en dat alle mensen gelijkwaardig zijn. Als bestuur van de stichting geloven we dat God ons roept om onze liefde te laten zien aan mensen om ons heen, vooral aan die mensen op de wereld die het moeilijk hebben. Helaas is er een enorme disbalans op aarde – heel veel mensen hebben meer dan genoeg, terwijl anderen te weinig hebben. We weten dat we niet op eigen kracht de armoedeproblemen in de wereld kunnen oplossen, maar we weten ook dat er in de Bijbel staat:

‘Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: ‘Verplaats je van hier naar daar’ en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn”

Ook als lijkt ons werk een druppel op een gloeiende plaat, we geloven dat zolang we ons werk onder Gods leiding doen, dat hij ons werk zal zegenen en ‘bergen’ kan verplaatsen. We willen een verschil maken voor de armste kinderen ter wereld. We willen dat kinderen voelen dat ze niet vergeten zijn en dat zij het ook waard zijn om iets nieuws te dragen en te krijgen. Zodat ze niet alleen afdankertjes hoeven te dragen.

De volgende waarden staan voor ons centraal:

  • We zijn open en eerlijk
  • We zijn respectvol en vriendelijk voor elkaar
  • We vloeken niet
  • Geen discriminatie, niet op leeftijd, sekse, ras of geloof
  • Wat we ook doen, we doen het naar ons beste vermogen