ANBI

De Prince/Princess Foundation is opgericht op 11 oktober 2017 en heeft op 1 januari 2018 de ANBI status verkregen. Hieronder publiceren wij de verplichte gegevens van de stichting:

Algemene gegevens

Naam organisatie: Stichting Prince/Princess Foundation

Bij de belastingdienst zijn we erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of te wel goede-doelen-stichting onder RSIN/fiscaal nummer: 858020592

KVK nummer: 69808945

Vestigingsadres: Kastanjelaan 5, 2171 GJ Sassenheim

Algemeen telefoonnummer: 06-18610390

E-mail: info@princeprincessfoundation.nl

Bestuurssamenstelling

Voorzitter: Servie Simons

Secretaris: Liz Wassenaar

Penningmeester: José Roest

Beloning bestuur

Het bestuur is volledig onbezoldigd. Dit betekent dat de bestuursleden geen enkele vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden.  Onkosten worden vergoed binnen de daarvoor gestelde wettelijke regels. In de praktijk worden onkosten veelal niet gedeclareerd of geschonken als gift.

Onze doelstelling

De doelstelling van de Prince/Princess Foundation is om met behulp van vrijwilligers jurkjes en broekjes te naaien voor de allerarmste kinderen in de wereld en deze kledingstukken naar hen te verzenden.

Onze visie

Onze visie is dat alle kinderen in de armste gebieden ter wereld een handgemaakt kledingstuk cadeau krijgen. Terwijl we eraan werken om dit mogelijk te maken, streven we ernaar dat de vrijwilligers die de kledingstukken maken sociale contacten opdoen en zich onderdeel van een gemeenschap voelen.

Onze missie

Met de hulp van vrijwilligers streven we ernaar om jaarlijks 3000 kledingstukken in tenminste drie ontwikkelingslanden te verspreiden.

Onze ambitie voor de komende drie jaar is dat we een stabiele organisatie kunnen realiseren die lokaal kan groeien en kan uitbreiden in andere delen van Nederland, zodat we elk jaar nog meer kleding kunnen verspreiden onder hulpbehoevende kinderen.

Strategie

Onze strategie is dat we willen werken vanuit een centraal atelier waar kleding wordt gemaakt, gesorteerd en gedistribueerd. Op lange termijn willen we centra op strategische plekken in Nederland realiseren, die zelfvoorzienend zijn en een eigen coördinator hebben. Vanuit Sassenheim willen we zorgen dat we de overall-coördinatie blijven doen om de samenhang te borgen.

We zullen voortdurend doorgaan met het werven van vrijwilligers om kleding te maken en om ervoor te zorgen dat zij de visie en missie van de organisatie begrijpen en omarmen.

We zullen ook voortdurend kijken naar nieuwe en betrouwbare distributiekanalen om de kleding te verspreiden, en ook in de landen waarnaar we de kleding versturen zorgen dat we betrouwbare lokale contactpersonen hebben die kunnen zorgen dat de kleding terecht komt bij kinderen die de kleding het meest nodig hebben.

Beleidsplan

Ons volledige beleidsplan vindt u hier Beleidsplan final 2019

Verslag van uitgevoerde activiteiten

De Prince/Princess Foundation heeft het afgelopen jaar diverse keren het landelijke en lokale nieuws gehaald met haar activiteiten.  Zo heeft één van onze vrijwilligers de jurk mogen ontwerpen voor een kamerlid voor Prinsjesdag. Kleding van de Prince/Princess Foundation is uitgedeeld in Kaapverdië, wat gefilmd is en uitgezonden door nationale tv in het programma ‘Helemaal het einde’.  In de lokale kranten is er op verschillende momenten aandacht geweest voor het werk van de stichting. 

In totaal zijn er 5282 kledingstukken verspreid. Een groot gedeelte van de kleding is gedoneerd aan Actie4Kids voor de jaarlijke schoenendoosactie met bestemming Sierra Leone. Ook zijn er 80 tunieken gemaakt voor gehandicapte kinderen in Ghana. Er zijn dozen met kleding verzonden naar Zuid-Afrika, India en Kameroen en Kaap Verdië. Hierover kunt u meer vinden onder het kopje ‘nieuws’ op deze website, en op onze Facebookpagina. 

We hebben op een aantal markten gestaan om bekendheid te geven aan onze Stichting en om geld in te zamelen. 

Lokaal hebben we vrijwilligerswerk kunnen bieden aan een groep statushouders. Zij hebben naailes gekregen en hebben geholpen bij het strijken, labellen en inpakken van de gemaakte kleding.

We zijn erg trots dat we de Teylinger trofee hebben gewonnen voor beste vrijwilligersorganisatie in 2018.

Financiële verantwoording

Het boekjaar van de Prince/Princess Foundation loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar is een verlengd boekjaar en loopt van Oktober 2017 tot en met 31 december 2018.

Financieel verslag boekjaar 2017(definitief) via deze link vindt u het financieel verslag van het boekjaar 2017/2018.

Bestuursverslag

Het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan het verder professionaliseren van de Stichting. Er is een bankrekening geopend, de website en Facebook pagina’s zijn verbeterd en we hebben Mailchimp in gebruik genomen voor het verzenden van nieuwsbrieven. Ook hebben we de benodigde zaken rondom de AGV wetgeving ingevoerd.